08 Aralık 2006

Hasta

Önce küçük bir kriz, ardından giderek şiddetlenen bir iştahsızlık. Yaklaşık bir haftadır ne yiyor ne içiyor. Zorla yediği şeyleri de 40-45 dakika sonra olduğu gibi kusuyor. Bu son yazdığım 18 Kasım tarihinden bugüne dek Ruhibey'in sağlık durumunun kısa bir özeti. Ruhibey ağır hasta.
Doktora gidildi tabii ki. Dün. Kan tahlillerinin sonucu vahim. Karaciğer tamamen iflas etmiş. Antibiyotik, B Komplex ve Karaciğer enzimlerinden oluşan bir üçlü iğne, 5 gün boyunca. İlk iğne yapıldı. Bu arada epilepsi ilacını da içmiyor sayılırdı. Çünkü binbir hileyle yutturduklarımı da zaten kusuyordu. O gece iki kere üstüste kriz geçirdi. Hafifti ama birer saat arayla olduğu için hiç hoşuma gitmedi. İçtiği suyu bile kustuğunu görünce tekrar doktora taşınıp hayvana serum vermesi gerektiğini söyledim. Verildi, ayrıca içine bir de kusma engelleyici eklendi. Eve gelir gelmez karanlık bir köşeye çekilip uyudu. Gece saat birde bir kriz daha. Gene hafif. Bunlar düne kadar olanlar. Bugün tekrar doktora gidildi. Serum. Kusma önleyici+3'lü iğne. Sanki biraz daha canlı gibiydi. Eve gelir gelmez bir iki su içti. Gene karanlık bir köşeye çekilip uyudu. Sonra, öğleden sonra iki sularında yeniden kriz geçirdi. Gene hafif. Gene su içti. Kusma yok. Şu ana gecenin 10'u. Hala uyuyor.
Sabahı nasıl edeceğiz acaba. Karaciğerin düzelmesine bence imkan yok. Karaciğerin kendini yenileme kapasitesine karşın onu öldüren ilacı vermeye devam etmek zorunda olduğumuza göre düzelse nereye kadar?
Karanlık düşünceler aklımdan geçirmemeye çalışarak yarını bulalım bakalım. Belki iştahı biraz geri gelir. En azından ilacını daha düşük dozda da olsa içecek kadar... Vermezsam bu sefer krizden ölecek çünkü ilacın öyle bir yan etkisi var. Birdenbire kesilmesi krizleri arttırıyor.

Hiç yorum yok: